Cele 6 nivele de relaxare, eliberarea a stresului și regenerare, în transă autoindusă

Ce este Programul Shultz Regeneration?

Programul Shultz Regeneration este o tehnică psihoterapeutică de relaxare autoindusa, profundă, prin sugestii verbale monotone, repetitive, cu rezultate excepționale în foarte multe afecte fizice, psihice sau emoționale, pentru calmarea de excepție a minții și îmbunătățirea extraordinară a fiziologiei corpului.

Practică se face progresiv, în 6 etape. Fiecare etapă se prezintă sub o formă foarte precisă și constă în anumite sugestii. Etapele le-am denumit pe scurt Shultz 1, 2,3 etc. Fiecare etapă se practică minim 7 zile fiecare.

La finalul procesului progresiv, se continuă cu practică zilnică a programului Shultz 6, care este cel mai complet și eficient. De asememenea se poate practică ori de câte ori apar situații stresante, înainte de a fi luată o decizie importantă, înainte de culcare etc

Mintea este direcționată să se focuseze pe sugestii foarte simple, realizându-se o setare pasiv – contemplativă a concentrării cu scopul atingerii stării de profund calm. Sugestiile sunt scurte, repetitive și modifica stările psihofiziologice ale practicantului: senzații de greutate plăcută, liniștirea ritmului cardiac și respirator, o stare de calm interior profund.

Shultz Regeneration este o tehnică științifică, verificată atât experimental, cât și clinic. Ea este generată în interiorul ființei umane, fiind posibilă prin așa numita „relaxare concentrată”. Tehnică se bazează pe sugestii scurte și clare. De fapt mintea, prin sugestiile repetitive, este obligată să fie concentrată și să contribuie la relaxare.

Shultz Regeneration este o tehnică scurtă și accesibilă în foarte multe afecțiuni și dezechilibre psihosomatice, cu efecte excepționale transformaționale la nivelele profunde ale ființei, fapt care explică și vindecările uneori miraculoase, stabilizarea unei minți calme, readucerea foarte rapidă în stare de bine și echilibru după episoade stresante sau evenimente greu de gestionat din punct de vedere psiho-emoțional.

De ce să folosim antrenamentul Shultz Regeneration?

 • este o metodă simplă, neinvazivă și plăcută;
 • poate fi aplicată ușor oriunde găsim un loc liniștit și posibilitatea reglării posturii corporale de practică;
 • are efecte extrem de benefice, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung;
 • ziua începută cu Schultz Regeneration îl face pe practicant extrem de relaxat, dar și și creativ în același timp;
 • nu necesită un cadru terapeutic special, fiind aplicat oriunde;
 • nu necesită din partea practicantului decât intenție și un pic de timp;
 • are efecte benefice regulatorii asupra întregii fiziologii; are rezultate foarte bune în diferite probleme emoționale, de stress, de anxietate sau depresie;
 • are rezultate deosebite în vindecarea unor patologii organice; -fără efecte secundare negative.

O metoda genială pentru o viață în pace

Shultz Regeneration este una dintre cele mai plăcute și eficiente trăiri experentiale de relaxare profundă, stare premergătoare oricărei minți creative excepționale sau activități fizice de performanță.

Tot ce trebuie să facă practicantul este să își amintească să practice de 1- 2 ori pe zi, adică pur și simplu să audieze ghidarea audio și să plutească către străfundurile păcii.

Pe bază și pornind de la antrenamentului autogen se poate merge mai departe și terapeutul poate aplică sugestiologia hypnotica pentru anumite problematici sau obiective (performanță, eficientă, mindfullness, atingerea scopurilor, sentimente pozitive pe plafon continuu, eliberare de durere psihică sau emoțională etc).

Pentru a se crea o ancoră în mintea practicantului, antrenamentul poate fi făcut dimineață la trezire, cu ocazia siestei de prinz și /sau înainte de culcare.

Cine poate practica?

Shultz Regeneration poate fi practicat de orice persoană, cu excepția persoanelor cu afecțiuni nervoase severe. Pot practică tinerii sau vârstnicii, cei care doresc performanță sau/și longevitate, sănătate deplină, acuitate mentală și forță psihologică.

Pregătirea locului și poziției de practică

Pregătirea cadrului de antrenament presupune că practicantul să fie în disponibilitatea mentală de a practică.

Temperatura încăperii trebuie să fie plăcută, nici prea cald, nici prea rece, iar aerul să aibă o umiditate normală (55-60%), să fie bine ventilat și curat.

Hainele trebuie să fie foarte comode, potrivit de groase sau subțiri raportat la temperatura încăperii, fără curele care string și gulere deranjante.

Postura trebuie să fie pasivă, cu brațele foarte comod așezate pe brațele unui fotoliu, picioarele ușor depărtate și așezate pe podea sau în prelungirea corpului, capul trebuie să se poată sprijini cel puțin în partea din spate.

Este bună și poziția culcat pe spate, însă cu capul ușor ridicat la cca. 30 de grade, iar sub genunchi să se așeze un sul gros sau o pernă mare.

Ochii se țin închiși încă de la începutul practicii.

Cum se practică?

Principiul programului Shultz Regeneration constă în anumite exerciții mentale și fiziologice induse pe baza sugestiilor, care permit comutarea subiectului într-o stare de profundă de pace resimțită la nivel mental dar și senzorial, fiziologic.

Cei care practică această excepțională tehnică declară și descriu că, începând chiar de la etapă 1, percep stări de greutate foarte plăcută a corpului, o senzație de căldură euforică care îi inunda, o stare de bine că după injecțiile cu morfină.

Practică se face progresiv, în 6 etape. Pentru a se obține rezultate durabile, practică se face etapă cu etapă, fiecare etapă durând câte 7 zile, după care se trece la etapă ulterioară. Durată totală a programului va fi de 6 luni minim. Eu recomand acest antrenament, în mod responsabil, toată viața.

Ce efecte are Schultz Regeneration?

 • se atinge cu ușurință o relaxare de excepție a minții, pâna la starea de „fără gânduri”;
 • ajuta semnificativ la reducerea tensiunii arteriale și a tratării bolilor de inimă și circulatorii;
 • ajuta foarte mult în afectele și afecțiunile de natură psihologică;
 • produce o destindere profundă a întregii structuri fizice, mai mult decât în somnul de noapte;
 • reduce semnificativ depresiile sau anxietățile;
 • contribuie la detașarea de stările vibrationale joase;
 • contribuie la echilibrarea emisferelor cerebrale și la luarea mult mai bună a deciziilor;
 • diminuează, până la eliminarea totală, tensiunile din corp și implicit contribuie la funcționarea mai bună a organelor și sistemelor corpului;
 • (re) creează și stimulează starea de regenerare a organismului după surescitări psiho-emoționale sau afective;
 • ajută la refacerea accelerată a corpului în convalescență;
 • ajută la recuperarea rapidă după solicitări fizice intense;
 • pregătește ființă pentru stări modificate de conștiință, în scop terapeutic;
 • creează experiență stărilor de calm și pace foarte profundă;
 • determină un somn mai liniștit și odihnitor;
 • ajuta foarte mult în procesele nașterii, în perioadele pre și postoperatorii,
 • ajuta foarte mult în parcurgerea în condiții mult mai bune a perioadelor grele ale vieții (moartea cuiva drag, divorț, pierderi materiale, pierderea unui job sau afaceri, adaptări la noi condiții geografice sau de mediu, traume de diferite feluri, etc)
 • contribuie la conștientizarea de sine și la realizarea sinelui superior.

Practic, posibilitățile pe care Schultz Regeneration le deschide în ființa umană sunt nelimitate.

Genoveva Salvaras