Articole blog

Constelatii familiale Iasi – drumul catre sinele interior

Constelatii familiale Iasi - drumul catre sinele interior

Ce inseamna constelatiile familiale?

Ei bine, multi practicanti ai acestei metode fenomenologice terapeutice, spun ca este  o cale sigura prin care ,,straturile subconstientului”  sunt „ citite” si se poate ajunge simplu si cu multa claritate  la adevar. Ramane ceea ce suntem noi cu adevarat, fara teama de a fi judecati, fara a mai simti nevoia de a fi ceva ce nu suntem. Putem sa fim autentici, exact asa cum suntem si sa ne simtim in regula cu asta.

Sunt oameni care spun ca doar prin participarea la cateva zile de constelatii familiale sau constelatii familiale ritualice, poti vindeca lucruri pe care in mod normal le-ai vindeca in ani de psihoterapie. Nu suntem nici total de acord, dar nici impotriva acestei afirmatii, doar te invitam sa vezi cu ochii tai si sa simti cu propria ta inima daca metoda constelatiilor familiale este sau nu, potrivita pentru tine.

Constelatiile familiale si Constelatiile familiale ritualice  nu sunt astrologie sau psihoterapie, ci reprezinta un fenomen de conectare cu subconstientul si cu planurile subtile ale acestuia  . Asa cum stim subcontientul ne conduce viata intr-o proportie de peste 95 %. Am putea oare ignora aceasta importanta foarte mare a subconstientului? Sigur ca nu.
Constelatiile familiale nu au , stricto sensu, menirea sa faca miracole, insa le vei simti, caci multe lucruri se vor petrece la nivel spiritual si sufletesc. Efectele constelatiilor familiale se vor observa uneori imediat, alteori in timp.

In cadrul sedintelor vei observa cum sufletul tau devine mult mai usor, iar problemele vor avea o cauza si o rezolvare. Nu de putine ori am descoperit cum dezechilibrele sufletesti proveneau din locuri la care nici nu ne-am fi asteptat.

 

Cat timp dureaza efectele constelatiilor familiale?

Nu ne vei crede, dar chiar si dupa ce sedinta se va termina, ele vor continua sa lucreze si sa ne vindece sufletul, deoarece au capacitatea de a da  acel impuls interior care va continua sa opereze la nivelul sufletului, chiar si dupa terminarea constelatiei.

Sa nu uiti insa faptul ca, la fel ca orice alta practica de vindecare, responsabilitatea ta cea mai mare este sa fii deschis si dispus sa te implici in acest proces menit sa iti arate sau sa iti valideze ceva ce poate simteai in sinea ta deja. Totul aici se petrece intr-un mediu armonios, unde vom inspira si expira doar bunavointa, iubire si respect, cel din urma fiind, poate, cel mai important dintre toate.

 

De ce sa alegi terapia holistica?

In primul rand, trebuie sa intelegem ce este terapia holistica.

Suna foarte ,,pompos” si complicat, dar nu este deloc asa. Holismul are ca teorie de baza, faptul ca noi ca fiinte suntem formati din mai multe ,,parti interdependente”, prin urmare, atunci cand o parte a noastra nu va functiona bine, atunci si celelalte vor fi afectate. Ca noi sa fim sanatosi, toate acele parti trebuie sa functioneze corespunzator si in armonie, adica atat spiritualul, fizicul, emotionalul, psihic si energetic.

Probabil ti s-a intamplat cel putin o data sa suferi emotional, iar acea suferinta sa te faca sa te simti obosit sau chiar rau din punct de vedere fizic. Asta face terapia holistica, vindeca acele parti care tin de suflet , dar si de trup, psihic, energetic si spiritual.

 

Cum stiu daca ar trebui sa incerc terapia holistica?

 

    • simti dezechilibre sau afecte emoţionale, fizice, psihice sau energetice ?
    • nu reusesti sa gasesti cauzele anumitor boli si nici rezolvarea lor ?
    • doresti sa faci o curatare energetica si spirituala a unei perioade din viata ta, a unui loc, a unei relatii sau a unui eveniment ?
    • ai observat anumite blocaje in comportament ?
    • nu ai claritate si intelegere fata de scopul vietii tale?

 

 

Cum se desfasoara o sedinta?

Sedintele de constelatii familiale, sunt atat private cat, si de grup, oricare dintre acestea au menirea de a te ajuta sa te simti cat mai bine cu tine, cu familia, cu lumea si cu Dumnezeu. Aici vei avea parte de o calatorie spirituala si sufleteasca ghidata, vei medita si contempla la ceea ce simti si de ce simti in acest fel.

Impreuna vom ,,sapa” adanc in subconstient pentru a descoperi motivele nevazute care te saboteaza.

In sesiunile de grup vei povesti si vei asculta povestile altor suflete asemanatoare tie, vei asculta sunetul clopoteilor de vant, al tobei samanice si insusi sunetul naturii si poate ca doar atunci vei intelege ca esti viu, traiesti si esti atat de puternic, incat ai hotarat sa vindeci . Sufletul are caile sale si uneori nu iti dai semaa la ce nivel este  dezechilibrul emotional sau spiritual. Dar sufletul iti arata intotdeauna cand este bolnav, desi multi oameni traiesc cu ,,boli” de care nu aveau idee ca exista pentru ca sunt prea obisnuiti cu ele.

Constelatiile familiale sunt o parte a drumului de vindecare emotionala si  psihica pe care trebuie sa il parcurgi pentru a te intelege pe tine, pentru a intelege de unde vin unele reactii pe care le-ai avut sau le ai, de ce ti se intampla anumite evenimente in viata, de ce nu poti schimba doar prin “ vointa” unele aspecte ale comportamenului sau mediului tau sau nu poti opri repetitia anumitor stari sau evenimente.

 

Asculta-ti instinctul sufletesc!

Nu va fi greu deloc sa ne gasesti, caci un suflet va simti mereu chemarea energiilor pozitive, iar de indata ce vei pasi pe aleea ce duce catre casuta din lemn, vei stii ca esti unde trebuie.

Lasa-te purtat de instinctul sufletesc si suntem siguri ca nu vei simti nici un regret. Constelatiile familiale Iasi reprezinta calea cea mai sigura catre a ,,domoli” toate acele ganduri negative, stari de tristete, melancolie, neimplinire si neliniste sufleteasca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *