Articole blog

Rolul unui terapeut holistic in vindecarea ta si a celor din jur by Genoveva Anknah Salvaras

Rolul unui terapeut holistic in vindecarea ta si a celor din jur by Genoveva Anknah Salvaras

Probabil crezi ca un terapeut holistic este cineva cu care vorbesti despre ce simti si cam atat, insa terapia holistica inseamna mult mai mult decat vorbe pentru ca ea lucreaza la toate nivelele :  fizic, emotional, psihologic, energetic si spiritual.

Terapia holistica  inseamna vindecarea afectelor si ranilor stiute sau nestiute din subconstientul tau si din corpul tau , pe care evenimentele si obiceiurile din trecutul tau le-au provocat. De fapt, vorbim despre perceptia ta asupra acelor evenimente si nu despre evenimentele in sine sau despre
persoanele din acele evenimente.

Uneori vorbim despre efectele cumulative ale obiceiurilor distructive, consumatoare de energie.

Chiar mai mult, cand vine vorba despre abordarea holistica,  putem vorbi despre terapie holistica si despre coaching terapeutic, ca nivele diferite de transformare personala. Mai multe despre diferenta dintre cele doua gasesti aici.

 

Terapia holistica si cum functioneaza

Terapia holistica  este un proces care functioneaza pe baza legaturii Client-Terapeut-Marele Camp Vindecator. Acest mare camp se mai numeste Energia Necreata, Dumnezeu, Energia Primordiala etc

Pentru a primi vindecare, trebuie fii pregatit sa te schimbi si sa lasi deoparte ceea ce te-a adus la imbolnavire, sa lasi in urma ceea ce te-a dezechilibrat. Aici vorbim despre iertare, constientizare, cresterea nivelului de iubire interioara, asumare de sine, incredere si expresie de sine , schimbarea perceptiei de viata, schimbarea stilului de viata, vorbim despre a deschide mintea si sufletul catre ceea ce urmeaza bun in viata ta. Vindecarea este instantanee, insa pentru a-i permite sa se instaureze la toate nivelele fiintei tale poate lua uneori ore, zile,luni sau ani. Este deci un proces reversibil, dinspre dezechilibru inapoi la echilibru.

Inveti sa comunici mai usor – intr-un proces de terapie holistica inveti sa te asculti pe tine in interior, sa asculti ceea ce terapeutul cu experienta lui percepe si tu inca nu percepi, inveti sa te exprimi mai usor si sa recunosti ca de fapt ai o foarte mare contributie in a crea , atat binele cat si raul.  La inceput te poti autoproteja in comunicarea  sentimentelor pentru ca ar putea fi dureros sau trist, dar pe masura ce reinveti sa ai incredere in tine, in divinitate si in terapeutul tau, totul va merge frumos si fluent.

Este mai mult decat principiul spovedaniei pentru ca inveti ca ceea ce se creeaza automat in tine, ca ganduri si sentimente, sa recunosti si sa transformi. De fapt asta este cu adevarat transformarea, sa reperam ce se intampla in interior atunci cand se intampla si sa facem reversibil procesul producerii bolilor si starilor negative.

Inveti sa te simti, sa iti simti corpul– inveti sa fii constient si sa-ti asculti propriul  corp , sa  vorbesti cu organele tale, sa iti asculti nevoile sufletesti. Corpul este un vehicul extraordinar care ne poarta spiritul in calatoria sa pe pamant. Atunci cand aparatul gandirii si sentimentelor sunt inafara iubirii, corpul sufera si el, apar suferinte in viata.  Simtim ca suntem sufocati si ca oricat de mult am intoarce problema pe toate partile, acele ganduri nu devin mai usor de acceptat. Terapia holistica te ajuta sa te privesti ca pe un intreg si sa nu te mai separi tu de tine insuti si nici de sistemele din care faci parte (familie, societate, tara etc) .

 

constelatii familiale

Ajungi sa te cunosti mult mai bine – sau cum se spune cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intreg universul. Deci cunoasterea de sine si echilibrarea interiorului te ajuta si individual , dar ajuta si intregul.  Odata ce ajungi sa te cunosti si sa te intelegi cu adevarat, sa intelegi de ce ai avut anumite reactii, de ce ai luat anumite decizii si de ce ai atras anumite tipare de oameni in viata ta, vei reusi si sa produci, cu ajutorul terapeutului holistic, acele ajustari la nivel profund, ca respectivele reactii si tipare sa nu se mai repete pe viitor.

 

Cum stiu daca am nevoie de un terapeut?

– atunci cand simti ca esti suprasolicitat sau depasit emotional, sau simti ca orice faci nu este destul, ori nu e destul de bine, ca te oboseste, ca nu-ti regasesti energia, ca ai dureri fizice sau emotionale, ca nu-ti gasesti drumul sau ca nu te gasesti pe tine.

– depresiile, anxietatile, atacurile de panica, mancatul compulsiv, anorexia, disfunctiile organice de orice fel,  sunt alte semne ca ar trebui sa consulti un terapeut holistic.

– in cazul unor perioade stresante,  terapia holistica te ajuta sa le parcurgi cu bine, iar in cazul unor experiente traumatizante, terapia holistica  te ajuta sa treci mai usor peste anumite intamplari din viata ta, indiferent ca este vorba despre o boala, un deces, o despartire sau un alt eveniment nefericit.

– cand ai insomnie sau din contra, simti nevoia sa dormi foarte mult;

-in stari de irascibilitate, furie sau de tristete;

– cand nu poti depasi obiceiuri nesanatoase sau ticuri nervoase;

– in situatia scaderii  interesului pentru activitati care inainte iti aduceau satisfactie;

– dependente de munca, sex, alcool, tutun sau alte substante;
-boli cu diferite etiologii sau denumiri in medicina clasica, dureri cronice, boli cronice;

-situatii de viata de neinteles sau greu de descifrat pentru tine;

– neimpliniri, stagnari, repetari de situatii , complicatii de destin;

 

Nu merg la terapeut, deoarece o sa ma judece sau nu stiu ce sa spun

Un terapeut integru are rolul de a te ajuta sa treci peste orice problema care se manifesta in viata ta, sa inveti din acea experienta si sa faci o schimbare constienta si profunda. El nu va incerca niciodata sa iti critice alegerile pe care le-ai facut anterior si nici nu te va obliga sa vorbesti despre subiecte mult prea dureroase pentru tine. Rolul terapeutului este acela de a te face sa te simti in siguranta, sa te deschizi pas cu pas si sa ai acces la acele spatii si resurse interioare care le-ai ascuns bine  in tine,  din frica . Vei invata din nou sa te iubesti, sa iubesti si sa te lasi iubit, sa te simti din nou in forma si plin de viata.

 

Este mai scumpa ignoranta sau terapia holistica?

Probabil ca ignoranta poate sa te coste mult mai mult decat terapia holistica. Daca esti si tu dintre persoanele constiente care inteleg ca sanatatea la toate nivelele este importanta pentru orice altceva ti-ai dori sa faci in viata, atunci nici o suma de bani nu va fi prea mare pentru tine.

Gandeste in termeni de excelenta si nu de subzistenta, gandeste pe termen lung si nu doar pentru moment. Orice dezechilibru nebagat in seama la timp va tinde sa se agraveze.  Conteaza sa iti asumi responsabilitatea pentru propria ta viata, la urma urmei.

Terapia vindeca, nu uita asta, insa implicarea si intentia ta sunt esentiale pentru a parcurge mai usor acest drum.

Gasesti aici metodele multidisciplinare si inetgrative pe care le practic, caparte din ceea ce numim medicina holistica.

Daca doresti o programare, live in Iasi sau online oriunde ai fi, click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *